KynnysKINO Helsinki 26.-29.11.2015

KynnysKINO Helsinki 26.-29.11.2015

Kino Sheryl / Kynnys ry Pantterisali
www.kynnyskino.info

Kymmenennen Kynnyskinon teemana Iran

KynnysKINO -elokuvatapahtuma on ennakoimattomien ja vaihtoehtoisten näkökulmien foorumi, joka tuo esille ihmismielen ja ruumiin laajoja ja yllätyksellisiä ulottuvuuksia.

Kaikkiin näytöksiin on vapaa pääsy!

Teemanamme on Iran, yksi kulttuurisesti pitkäikäisimpiä sekä
elokuvallisesti mielenkiintoisimpia ja ristiriitaisimpia maita.

Torstai 26.11.2015 Kino Sheryl

  •    - klo 17.30 KynnysKINO 2015: avajaiset Kino Sheryl
  •    - klo 18:00 Pressitilaisuus Parisa Eftekhar haastateltavana.
  •    - klo 18:45 Hello Mr. President, Dokumentti, Iran, 6 min, kieli: Persian, Tekstitys: Englanti,
       Parisa Eftekhar alustaa elokuvan sekä kertoo Baavar-järjestön toiminnasta Iranissa.
  •    - klo 19:00 M for Mother, Dokumentti, Iran, 113 min, kieli: Persian, Tekstitys: Englanti,
       Esittely teemaan: iranilainen elokuva & vammaisuus ja vinkkejä elokuvan M for Mother
       katselijoille.
  •    - klo 20:30 Parisa Eftekhar loppukommentteja & yleisökysymyksiä.
  •  

  • Hello Mr. President Dear Mr. President, Soheil Moghimin lyhytfilmin Dear Mr. President (2005), joka on valmistettu Baavar-vammaisjärjestön tuella.

   Rights of the persons with Disabilities in Iran

    

    

  • M for Mother M for Mother / Mim Mesle Madar, Elokuvassa M for Mother suuri rakkaustarina kääntyy katkeraksi, kun tulevat vanhemmat saavat kuulla, että heidän syntymättömällä lapsellaan tulee todennäköisesti olemaan vakavia vammoja, äidin altistuttua kemiallisille aseille Iranin ja Irakin välisen sodan aikana. Isä ei halua vammaista lasta, mutta äiti haluaa jatkaa raskautta.
  •  

    


  Perjantai 27.11.2015 Pantterisali

  •    - klo 16:30 KynnysKINO 2015 Pantterisali
  •    
  •    - Unelmien ristiretki, dokumentti, Suomi, 12 min, kieli: suomi, tekstitys:   -,
         ohjaus Vaalijalan ohjelmaryhmä, 2014
  •    - Nikke, minä tahdon dokumentti, Suomi, 18 min, kieli: suomi, tekstitys englanti,
         ohjaus Ismo Helén, 2014
  •    - Blame Omar, dokumentti, Belgia, 50 min, kieli: englanti, tekstitys englanti,
         ohjaus Brecht Vanmeirhaeghe, 2009
  •    - Helsinki Outsiders, dokumentti, Suomi, 57 min, kieli: suomi, tekstitys   -,
         ohjaus Mikko Mattila, 2014
  •  

  • Unelmien ristiretki Unelmien ristiretki, Vaalijalan ohjelmaryhmän lyhytelokuva Vaalijalan asukkaiden unelmista sekä haaveista.

   Mikko Hotti sekä Vaalijalan ohjelmaryhmän jäseniä vieraana.
    

    


   Nikke, Minä tahdon Nikke, Minä tahdon, Dokumentti 3 vuotiaan vaikeavammaisen pojan päivästä sekä hänen halustaan päättää omista asioista.
    

    

    

    


   Blame Omar The documentary Blame Omar, Blame Omar on henkilökohtainen dokumentti, jossa tekijä rekonstruoi häntä kohdanneen vakavan onnettomuuden ystäviensä avustuksella. Michiel Brongers lähti vuonna 2008 baarista Amsterdamissa, jossa hän oli ollut seuraamassa Hollannin ja Venäjän välistä Euroopan cupin jalkapallo-ottelua. Hetkeä myöhemmin hän makasi ratikkakiskoilla molemmat jalat murtuneina. Hänen ylitseen ajoi Omar, joka luuli voivansa väistää häntä.

   Brongersin toipuminen kesti kuukausia – tuona aikana hänen tyttöystävänsä synnytti ja elämä jatkui, vaikkakin vaikeasti – ja hän ajatteli yhä useammin Omaria, joka yhä oli tarinan roisto. Tässä dokumentissa Michiel kuvaa uudelleen onnettomuutta ja toipumistaan ja pohtii myös, kohdatako Omar. Hän keskustelee tästä kysymyksestä ja kohtalokkaan illan tapahtumista ystäviensä ja tyttöystävänsä kanssa. He vastaavat rauhallisesti suoraan kameralle, auttavat täyttämään muistin aukkoja ja tarjoavat tukeaan. Nämä kohtaukset antavat filmille tasoja, eikä se kerro vain onnettomuuden suurista fyysisistä ja psyykkisistä seurauksista vaan myös syvästä ystävyydestä.

   Blame Omar on Selfmade Filmsin ja NCVR:n yhteistuotanto.


   Helsinki Outsiders Helsinki Outsiders, Vaikeasti vammaisena tai sairaana eläminen on kamppailulaji. Kamppailuun opettaa myös sähköpyörätuolisalibandy, joka on kontaktilaji. Siinä kamppaillaan tasavertaisesti jokaisen pelaajan yksilöllisyys huomioon ottaen.

   Dokumenttielokuva kertoo Helsinki Outsiders-nimisestä sähköpyörätuolisalibandy-joukkueesta.

   Kohti mestaruutta!

   Koskettavassa ja viiltävällä huumorilla höystetyssä dokumentissa seurataan joukkuetta ja pelaajia, niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Yhteisen harrastuksen parista voi löytää myös rakkauden.

   Dokumentissa tutustutaan vaikeasti liikuntavammaisiin urheilijoihin ja ollaan mukana heidän taipaleellaan kohti lajinsa Suomen mestaruutta.

   Itsetuntoa ronskista huumorista

   Useimmat dokumentin henkilöistä tarvitsevat avustajan ympäri vuorokauden, kaikissa toimissaan. Ronski ja sarkastinen huumori pönkittää ryhmähenkeä ja itsetuntoa. Se luo myös näkymättömän muurin, jonka läpi kaikkia ulkopuolisia ei päästetä.

   Ohjaus ja käsikirjoitus: Mikko Mattila.
   Tuotanto: Långfilm Productions Oy, 2014.

  •  

  Sunnuntai 29.11.2015 Pantterisali

  •    - klo 13:00 KynnysKINO 2015 Pantterisali
  •    
  •    - klo 13:30 Touch Me Someplace I Can Feel, Sanni Purhonen & Iidastiina Räsänen alustavat
         elokuvaa.
  •    - klo 13:30 Touch Me Someplace I Can Feel, Dokumentti, Hollanti 53 min, kieli: Englanti,
         Tekstitys:   -,
  •    - klo 14:30 M for Mother, Dokumentti, Iran, 113 min, kieli: Persian, Tekstitys: Englanti,
  •  

  • Touch Me Someplace I Can Feel Dokumentti Touch Me Someplace I Can Feel, lempeä muotokuva seuraa pilapiirtäjä John Callahania (1951-2010) pitkin Portlandin katuja. Auto-onnettomuus 21-vuootiaana jätti miehen neliraajahalvaantuneeksi. Piirtämisestä tuli hänen tapansa purkaa fyysistä ja henkistä kipua.

   Callahanin kyyniset ja julman osuvat piirrokset havainnoivat armotta ympäröivää yhteiskuntaa, niin miehiä kuin naisiakin. Tusinoissa lehdissä ympäri Yhdysvaltoja ilmestyneet kuvat saivat osakseen yhtä lailla vastalauseita kuin ylistystä. Poliittisen epäkorrektiuden kansikuvapoika ei koskaan lakannut puolustamasta sananvapauttaan.

   Viikoittaisten piirrosten, kiitetyn omaelämäkerran, elokuvien, animaatioiden ja muiden projektien lisäksi muusikko Callahan julkaisi melankolisista lauluistaan levyn Purple winos in the rain. Touch Me Someplace I Can Feel paljastaa taiteilijan sisäiset demonit, tarkkaavaisuuden ja purevan älyn.


  • M for Mother M for Mother / Mim Mesle Madar, What appears to be a grand love story turns sour when parents-to-be discover that their unborn child will likely be born with serious birth defects, as a result of the mother's exposure to chemical weapons during the Iran-Iraq war. The father does not want to have a disabled child, but the mother insists on going through with the pregnancy.
  •